Inšpektorát práce v Trnave začal vyšetrovať prípad smrteľného pracovného úrazu a závažného pracovného úrazu, pri ktorom jeden muž zomrel a jeden sa ťažko zranil.

Nešťastie úradu oznámil predpoludním Mestský úrad vo Vrbovom. Dvojica pracovníkov obecných služieb - smetiarov pracovali na zvoze komunálneho odpadu. Obaja muži sa nachádzali za smetiarskym autom, keď do nich narazilo iné prechádzajúce osobné auto. Jeden z mužov na mieste podľahol zraneniam, ďalšieho muža previezli do nemocnice v Trnave. Tretí zamestnanec zranený nebol. Inšpektorát práce v Trnave začal vyšetrovať prípad smrteľného pracovného úrazu a závažného pracovného úrazu, pri ktorom jeden muž zomrel a jeden sa ťažko zranil.

Na miesto udalosti bola privolaná štátna polícia aj mestská polícia, príčiny vzniku dopravnej nehody a jej následkov vyšetrujú príslušné zložky polície. Inšpektorát práce v Trnave vyšetrí príčiny vzniku oboch úrazov na základe policajných podkladov.

Vyšetrovanie má preukázať, či došlo zo strany zamestnávateľa k porušeniu predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Ak sa takéto previnenie preukáže, inšpektorát je povinný uložiť spoločnosti pokutu najmenej 33.000 eur. Celková výška pokuty však môže byť až 100.000 eur.

Stalo sa v 2010.

Zdroj: www.safework.gov.sk

Smrteľný úraz smetiara